SEO оптимизация

Често компаниите не са запознати с възможността за оптимизиране на сайтове наречена SEO – search engine optimization, това е серия от различни дейности за оптимизиране на класирането на вашия сайт в популярните интернет търсачки като Google, Yahoo и Bing. SEO засяга съдържанието на вашия сайт (текстово, тежест на сайта и елементите в него), сървърите Ви (настроени да зареждат максимално бързо), връзките към този сайт (брой линкове към сайта Ви от сайтове със значимост).

Целта на SEO е да изведе вашия сайт на една от топ позициите на търсачките, по един органичен начин. Органичен означава, че вашия сайт ще се класира добре поради оптимизацията, а не както платените линкове, само на базата на платена реклама.Чрез използване на услуга по SEO оптимизация, вашия сайт постепенно ще придобие тази желана органична топ позиция и ще я запази за дълъг период от време. SEO ще подобри дългосрочно резултатите Ви, без да се налага да плащате месечен бюджет за реклама.

SEO одит

Първо ще изготвим SEO одит на сайта. От това ще разберем силните и слабите му страни по отношение на оптимизацията. На базата на този доклад, ще знаем върху какво да се насочим и как най-правилно да подобрим класирането на сайта Ви.

Оптимизиране на съдържание

Ние можем да Ви помогнем със съдържанието на сайта. Да изградим карта на сайта, да оптимизираме текстовете, като добавим мета описания и ключови думи и форматираме заглавията; да оптимизираме изображенията намалявайки размерите им и добавяйки алт таг. За CMS системи, можем да Ви помогнем с избора на темплейт, който е с респонсив дизайн. Този дизайн е предназначен за мобилните потребители и подобрява тяхното изживяване и SEO на сайта. Правилно организирания сайт е ключ към успеха.

Ускоряване на сайта

Освен качествено съдържание, другия ключов елемент за SEO позициониране е скоростта. Един сайт може да се забърза чрез оптимизиране на съдържанието и чрез оптимизиране на сървърите. Ние извършваме конфигурация и настройки, за по-бързото зареждане. Ще Ви помогнем с DNS кеширане на сайта, така че да се достига по-бързо до него от различни точки от света.

Анализ на линковете и страници

Ние ще прегледаме сайта Ви за не работещи линкове и липсващи страници. Ще елиминираме дублиращи се страници, които също рушат ранкинга Ви.  Ще настроим robots.txt файла да индексира правилните страници и колко често да проверява за промени.

Link Building

За доброто позициониране вашия сайт се нуждае от силен Link Building. Това означава изграждане на мрежа, регистрирайки сайта в различни уеб директории които да водят към него. Ние избираме правилните сайтове, които ще подобрят рейтинга на сайта Ви и неговата посещаемост. Освен изграждане на нови линкове, ние премахваме на токсични линкове. Токсични са тези, които намаляват вашия ранкинг в Google. Такива са линкове от сайтове с нисък рейтинг, както и различни схеми за споделяне на линкове. 

SEO оптимизацията е инструмент, който често бива пренебрегнат поради неразбиране на материята. Това не бива да бъде така, той е най-оптималния вариант за популяризиране на сайтове, далеч по-практичен от използването на големи бюджети за дигитална реклама. С помощта на SEO създавате едно по-силно и дълготрайно присъствие на дигиталната сцена.  SEO, е подходящо за всеки тип сайт, независимо дали е личен блог, сайт на фирма или онлайн магазин. По-лесното откриване на сайта ще доведе до повишаване на трафика, видимостта Ви и продажбите.