Локални сървъри

IT 3S предлага услуги, както за компании, които вече са интегрирали сървъри в техните бизнес процеси, така и за такива, които тепърва откриват ползите им. За тези, които все още се колебаят, ние предлагаме консултация, закупуване и интегриране на сървърите във вашата компания. Ние ще решим както хардуерните Ви въпроси, така и софтуерните.За тези, които вече ползват различни сървъри, ние предоставяме услуги по решаване на проблеми със съществуващ хардуер и софтуер, конфигуриране, инсталиране на софтуер и обновяване на съществуващ. Най-популярните услуги, които предлагаме са следните:

Управление на Активна Директория

Това е така наречения домейн контролер. Ще организираме и конфигурираме потребителските профили, така че да повишим сигурността. Ще ограничим достъпа им и приложим нужните политики за сигурност, така че да позлват само необходимите им ресурси. Ще зададем политиките за отделните компютри спрямо тяхното предназначение.

DNS сървър

Ще насторим и конфигурираме вашият локален DNS сървър.

Виртуализация

Можем да хостнем виртуална машина на вашият сървър, така че да създадете например Linux дистрибуция вътре във вашия Windows. Може да го използвате за разширяване на способностите на вашите приложения, както и при нуждата от множество операционни системи .

Бази данни

Ние можем да инсталираме и конфигурираме бази данни, независимо на какъв сървър са (Windows или Linux). Предлагаме и ежедневно извършване на back up на тези данни, като при нужда можем да ги възстановим.

Файлов сървър

За да можете да споделяте бързо и лесно файлове в офиса, ние Ви предлагаме следните варианти. Можем да настроим NAS устройство, за по-малки офиси или файлов сървър с повече процесорна мощ за повече свързани устройства.

Сървър за отдалечен достъп

Можем да създадем такъв сървър, за да можете да имате достъп до локалните ресурси в офиса от разстояние.Може дори да използвате вашия офис компютър през защитена свързаност от който и да е край на света. Може да използвате тази услуга, за да позволите на вашите служители да работят от разстояние през тази безопасна мрежа.

Уеб сървър

Можем да създадем уеб сървър за вашите нужди. Така можете да хоствате сайт от вашия офис или да го ползвате за локална проверка при създаване на уеб сайтове.

Мониторинг

Цялостен мониторинг на сървъра – включва наблюдаване на всички процеси (програми, апликации, процеси на заден план).Следене на производителността (натоварване/използване на процесора, паметта и мрежата) и показване на потребителите, които са в системата.

Ние предлагаме цялостна услуга по локалните сървъри. Предоставяме консултация за избор на компоненти, операционна система и програми. Закупуваме нужните компютри и софтуер. Конфигурираме сървърите за вашите нужди. В допълнение можем да предоставим и месечна поддръжка, която ще помогне за правилното функциониране на вашите сървъри, тяхната профилактика и подобрения, както и решение на сървърни проблеми.