Уеб сървъри

Какво е уеб сървър?

Уеб сървърите са програми, които използват HTTP протокола, за да доставят до клиентите (потребителите), файлове изграждащи уеб страници. Тези файлове биват четени от браузъра на вашия компютър и биват представени под формата на уеб страница.Сървъри ползват моделът познат като клиент-сървър. Всички компютри, които хостват уеб сайтове, трябва да имат уеб сървър.

Ние извършваме следните дейности:

- Консултация при избор на уеб сървър

- Инсталиране на сървърен софтуер

- Конфигурация на сървъри

- Обновление и инсталиране на допълнителни модули

- Преместване на сайт

- SSL сертификати.

- Резервно копие, back up

Помощ при избор на уеб сървър – Apache, IIS или Nginx

Apache - Това е уеб сървър, който обикновено работи под Linux операционна система, но може да се ползва и под Windows. Този сървър може да бъде престроен с добавяне на модули за по-широка функционалност. Най-разпространен е сред сървърите за хостване на сайтове.

IIS (Internet Information Services) - Този сървър е създаден от Microsoft и работи под Windows. Той съдържа добра вградени функционалност, чрез различни модула, които ние можем да настроим.

Nginx - Може да се ползва под Windows, MacOS, Linux и други. Изключително популярен е, дори сайтове като Netflix, Hulu, Pinterest и AirBnB го ползват. Има висока производителност. Идеален вариант за медия стриминг сървър.  

Инсталиране и конфигуриране според нуждите Ви

Ще настроим различните модули според нужната функционалност – сигурност, съдържание, компресия, кеширане, достъп и други; Ще създадем и конфигурираме нужните бази данни, както и ще регулираме достъпа до ресурсите на сървъра. Независимо от избрания тип сървър, ние ще ги настроим подобаващо, така че да поддържат програмните езици, които ползвате и изпълняват зададената функционалност.

Обновление и инсталиране на допълнителни модули

Извършваме обновление на сървъри, без опасност от загуба на данни при процеса. Извършваме и инсталация на допълнителни модули, така можете да добавите допълнителна функционалност.

Миграция на сайт на друг хостинг

Ще Ви помогнем с миграция на сайта Ви от предишния хостинг на нов, както и да предоставим бъдеща поддръжка. Независимо дали вашия сайт е направен на една от популярните CMS платформи или е ръчно изработен (custom), ние ще можем да преместим базите данни без загуба на информация. Така ще запазите всички статии и потребители, от сайта.

Инсталация на SSL сертификати.

SSL сертификата е протокол, който осигурява криптирана комуникация между уеб браузъра на потребителите и уеб сървърите на сайта. Данните, които минават през тази връзка, като имена на потребители, данни на банкови карти за плащане и други, биват криптирани и са скрити.
Ако сте закупили SSL сертификат, но не знаете как да го ползвате, ние ще помогнем и ще Ви го инсталираме. Ние правим верификация на вашия домейн със сертификата, така че да можете да ползвате защитена връзка.

Резервно копие, back up

Ние можем да създаваме периодични резервни копия на вашия сайт. Така при технически проблем или кибер атака, можем да възстановим данните. Можем също да Ви помогнем да преместите сайта от един хостинг на друг, заедно с вашата база данни.

Доверете ни се с вашия уеб сървър и го оставете в сигурни ръце. Ние ще извършим всички нужни процеси, а Вие можете да бъдете спокойни за правилното и безпроблемното му функциониране.